..InsPiRasi HuMaiRa..

dalam ketegasanmu terselit kelembutan..dalam kesungguhanmu terselit seribu duka penderitaan..jerit perihmu menuju puncak kegemilangan..kau..syaukah istimewa..dipagari sinar nur islami..

….9/6..

Salam alaik..

rasanya dah lama saya menyepi..

bukannye ape..sekarang ni sibuk ngan final imtihan..

sistem kat sini based on exam-oriented..

so,i have to keep struggling..everytime..every moment..every second..

stop study jap utk solat,makan,minum,khidmat diri..the rest..face book..drowning with lots of books..

but then,i can’t wait to finish my anatomy paper this monday!for those out there,pray for me..ok!

i got to memorize every single word in that anatomy textbook..trust me..sy dah vomit bnyak kali dah dek penangan anatomy ni..lepas study anat je,msti penat,nausea,dizziness..haha..

no doubt that anatomy is one of my favourite subjects besides biochemistry and physiology..for this final exam,i have to struggle on 6 books of anatomy!all of them-tebal-tebal sumenye..

1. head and neck (part 1 and 2)

2.neuroanatomy (study about brain)

3.abdomen

4.pelvis

5.special embroylogy

ape2 pun,saya sudah berusaha sedaya yang termampu..selebihnya saya serahkan pada Allah..Dia Yang Maha Mengetahui segala..

suka saya nak share satu kata-kata buat sahabat-sahabat sume..my best friend,Sharifah actually yang bagi kata-kata ni..renungkan..ok?

“yang dilihat dan diukurNya bukan semata-mata sejauh mana usahamu..tetapi yang diharap sejauh mana TAWAKKAL,PERCAYA nan jitu pergantunganmu padaNya..tapi tidak bermakna tidak perlu berusaha..BERUSAHALAh semampumu..tetapi jgn sesekali beraqidah bahawa banyak usahamu sebagai penentu kejayaanmu..tetapi berimanlah bahawa TAWAKKALmu itu sebenarnya hanya semata-mata padaNya..itulah penentu kejayaanmu..kejayaan bukan milik sesiapa..tetapi adalah milik Allah yang mutlak..jadi seyakinnya hendaklah dikau pohon dariNya..selamat berjuang”..

this message make my tears rolling down from my eyes..thanks for everybody yang selama ni banyak bagi support kat saya and kawan-kawan yang lain..rabbuna yusahhil..

~semoga berjumpa di lain entry..

Single Post Navigation

3 thoughts on “….9/6..

  1. Shafiqa on said:

    Assalamualaikum…

    Ana suka baca entri2 yg nti buat.menarik dan dpt memberi pngajaran kpd org lain.maybe entri yg ditulis benar2 ditulis dgn ikhlas oleh penulis.Mabru alaik.Smg sntiasa sabar&tabah mnghadapi imtihan.InsyaALLAH,dlm setiap kesulitan tu pasti ada kesenangan yg mgkin kita nmpak@tak.Smg permudahkan ALLAH dlm setiap urusan.

  2. ahah
    neuroanatomy?
    not again.huhu
    nak nangis je masa blaja -_-”

    bittaufiq wannajah ye atin!🙂

  3. Salam ya ukhti izz…. camane exam??? OK lah tu… lepas ni boleh lah melompat-lompat cakap merdeka!merdeka! Kalau zaman akak dulu, habis exam je terus pegi souq shopping-shopping, balik masak sedap-sedap, banyak-banyak… al maklumlah time imtihan tak sempat… makan kat mat’am jamiah je… sampai ke hari ini akak masih lagi terbayang2 kemanisan limau abu sourah dan abu dam di hayyu sabiek… sedapnya…. kalau makan burtuqal ingat2 akak ye…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: