..InsPiRasi HuMaiRa..

dalam ketegasanmu terselit kelembutan..dalam kesungguhanmu terselit seribu duka penderitaan..jerit perihmu menuju puncak kegemilangan..kau..syaukah istimewa..dipagari sinar nur islami..

:)

assalamualaikum w.b.t..

alhamdulillah,saya telai selesai menamatkan perjuangan saya di medan imtihan untuk ujian bertulis semalam..cuma tinggal satu lagi paper iaitu Psicology yang akan menyusul pada 12/6 nanti..

alhamdulillah,setinggi kesyukuran dipanjatkan ke hadrat ilahi kerana Dia telah banyak menolong saya menjawab paper Anatomy semalam..sebenarnya saya agak gugup semalam..my symphatetic reactions rise up!i got sweating,tremors,dizziness..nasib baik tak fainting semalam..tu berlaku before exam anatomy semalam..but,saya yakin Allah tetap bersama kita..sehari sebelum exam Anatomy,saya banyakkan berdoa padaNya,mintak dipermudahkan segala urusan..and finally,alhamdulillah,segala apa yang saya usahakan selama ini tidak sia-sia belaka..begitulah penangan anatomy..based on my experience,dalam banyak2 exam..subjek Anatomy yang paling meresahkan jiwa saya..because subjek ni paling banyak perlu dihafal dan diingat..teringat plak kata-kata keramat senior-senior di sini..”second year in medicine is the worst year in ur life”..emm..no doubt la!

so,buat adik-adik yang currently ambil medicine kat Cairo University..bersiap sedia la anda semua untuk melangkah ke tahun 2..but please bear in ur mind that this isn’t endless in ur life..even silibus in second year terlalu banyak(overloaded),but semua subjek yang kita belajar truly2 interesting and amazing..bayangkan in Biochemistry..we need to know deeply about Diabetes Mellitus(punca,effect,cara nak diagnosis,test..etc)..and also about obesity yang lebih dikenali sebagai sindrom X..artherosclerosis,Gout and so on..all about physiological diseases..subjek fisiology plak..i rather like endocrinology,digestive system and motor nervous system..trust me!every single things that we learned are related to our essence of life!Amazing ha~

ok..that’s all yang nak dikongsi kat sini..brjumpa plak di lain entry..

*sorry sebab gune bahasa rojak..ni pun sebab penangan exam kat sini..study medicine gune english languange..that’s why kadang2 susah nak translate ke Malay languange..no,i have to work hard to get everything come back to normal..dah lama tak meneruskan penulisan artikel..masing-masing busy dengan imtihan..so do i..i.allah,lepas ni i need to catch back what i have left behind~especially penulisan artikel..most important thing..betulkan dulu BM-bahasa ibunda..hehe..any comment or suggestion with my condition?

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: